Jag serverade med mitt goda KÅLROTSMOS – Ni kan annars testa Blomkålsmos eller Brysselkålsmos. Jag testade att göra paneradhalloumi – kallar dom fuskpinnar (istället för fiskpinnar)
Tomat & basilika röran är samma som jag använder till bruschetta (minus rödlök), steker halloumioch lägger ovanpå, yoghurtsåsen med mynta & koriander samma recept som jag använde för nån dag sen
Lägg ut skinkan omlott på plasten och täck med soltorkad tomatkräm, smulad fetaost ochbasilikablad. Med risk för att bli tjatig så har det varit ännu en härlig dag… sol och värme
Jag paneradehalloumi i za'atar och mjöl. När jag åt detta igår satt jag och brädde på baba ganoush på brödet och toppade med tabbouleh ochhalloumi, men det gör man lite som man vill
Blanda creme fraiche ochbasilikahack tillsammans med hälften av den rivna osten i skålen. Knäck i äggen i skålen och vänd ned kyckling, purjolök, parmaskinkastrimmel, ägg, tomathack, paprikatärningar och creme fraiche i skålen
Tiden fanns inte rktigt för några större askapader i köket så grönsakshirsen som blev kvar från måndagen () värmdes och åts med grillad halloumioch en yoghurtsås med vitlök ochbasilika samt en god sallad
Medans jag är och lapar sol på Mallis så tänkte jag underhålla er med världens enklaste tilltugg, små munsbitar med mozarella, parmaskinkaochbasilika, en tugga och vis så är man i Italien
Droppa generöst den extra fina olivoljan över fyllningen och krydda med salt och peppar. Lägg ut parmaskinkan, äggen, osten, basilikan (och tomater och oliver om du använder det) på mitten av rektangeln
Lägg på fyllningen, pensla kanten med vatten och rulla ihop den till en rulle. Om man vill att det ska bli lite mer barnvänligt tror jag det skulle passa bra att byta ut parmaskinkan mot vanlig rökt skinka
Som tilltugg blev det nåt som jag passande blev tipsad av från jobbet, (Tack Erika) Små rostade brödskivor med fetaostkräm på, som sedan toppades medparmaskinkaoch lite basilika
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar
Riv halloumin på rivjärn, blanda med övriga ingredienser, forma till biffar och stek. Jag åt mina med enbart grönsaker, men för er som vill ha potatis till så passar ju det utmärkt också
Toppa sedan med en god tomatsås och väj valfri topping, och grädda igen tills pizzorna är gyllene. 3 dl riven halloumi. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå och dra i minst 10 minuter. Lägg smeten på en bakplåt med bakplåtspapper, forma till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjock. 3 dl riven halloumi
På kvällen hade vi bokat kvällsbuffé med både kalla och varma rätter samt dessertbord. Lägg ut parmaskinkanoch lägg en matskedsklick av röran på varje skiva och rulla ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.