Jag serverade med mitt goda KÅLROTSMOS – Ni kan annars testa Blomkålsmos eller Brysselkålsmos. Jag testade att göra paneradhalloumi – kallar dom fuskpinnar (istället för fiskpinnar)
Tomat & basilika röran är samma som jag använder till bruschetta (minus rödlök), steker halloumioch lägger ovanpå, yoghurtsåsen med mynta & koriander samma recept som jag använde för nån dag sen
Lägg ut skinkan omlott på plasten och täck med soltorkad tomatkräm, smulad fetaost ochbasilikablad. Med risk för att bli tjatig så har det varit ännu en härlig dag… sol och värme
Tiden fanns inte rktigt för några större askapader i köket så grönsakshirsen som blev kvar från måndagen () värmdes och åts med grillad halloumioch en yoghurtsås med vitlök ochbasilika samt en god sallad
Medans jag är och lapar sol på Mallis så tänkte jag underhålla er med världens enklaste tilltugg, små munsbitar med mozarella, parmaskinkaochbasilika, en tugga och vis så är man i Italien
Droppa generöst den extra fina olivoljan över fyllningen och krydda med salt och peppar. Lägg ut parmaskinkan, äggen, osten, basilikan (och tomater och oliver om du använder det) på mitten av rektangeln
Lägg på fyllningen, pensla kanten med vatten och rulla ihop den till en rulle. Om man vill att det ska bli lite mer barnvänligt tror jag det skulle passa bra att byta ut parmaskinkan mot vanlig rökt skinka
Som tilltugg blev det nåt som jag passande blev tipsad av från jobbet, (Tack Erika) Små rostade brödskivor med fetaostkräm på, som sedan toppades medparmaskinkaoch lite basilika
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar
Tyvärr hade vi ingen mynta hemma, så det blev några basilikablad istället. Så idag blev det stekt halloumimed honung, chili och pinjenötter till förrätt
Pensla runt kanterna med uppvispat ägg och lägg på resten av ostskivorna. Lägg skivad ost på hälften av skivorna och lägg på sparrisbitarna, lämna lite utrymme runt om
Så här gör du ölpaneradhalloumi eller som den heter i England "Beer battered halloumi". Gör en halloumistroganoff, halloumicarbonara eller halloumibiffar eller helt enkelt äta den som den är kanske med lite vattenmelon och ett gott bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.