makrill

makrill

Makrill med nässlor och sparris

Makrill med nässlor och sparris

 Filéa makrillen och salta skinnsidan lätt.  Stek makrillen enbart på skinnsidan i ett mycket varmt stekjärn tills den nästan är klar
Grillad makrill i tomatsås

Grillad makrill i tomatsås

Rensa makrillen. Skär några snitt i skinnet på makrillen och stoppa in citronskivor, timjan och vitlök
Makrill med sällskap i ugnen

Makrill med sällskap i ugnen

Skär makrillen över ryggen i minst 4-6 bitar. 600 g hel rensad makrill. Sätt ugnen på 250 grader. Skär löken i klyftor och skala vitlöken
Grillad makrill i tomatsås

Grillad makrill i tomatsås

2 hela färska makrillar. salt och svartpeppar ur kvarn. 1 liten citron. 2 vitlöksklyftor. 2–3 kvistar färsk timjan
Stekta makrillfiléer med rödbetssallad

Stekta makrillfiléer med rödbetssallad

Salta och peppra makrillfiléerna och strö över hackad dill. Lägg upp salladen och makrillen på tallriken och avsluta med att skiva upp några citronklyftor som du kan pressa över salladen och fisken
Grillad makrill provencale

Grillad makrill provencale

4 4 rensade och sköljda makrillar Fänkålsröra 6 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 2 stora rödlökar skalade och skurna i stora klyftor det yttersta av skalet i strimlor samt saften 1 citron 1 fänkål skuren i strimlor salt och nymalen peppar efter smak lite strösocker 1 kvist färsk grovskuren rosmarin 2 kvistar färsk grovskurna timjan 1 msk färska, grovskurna dragonblad 4 stora tomater skållade och skalade, urkärnade och skurna i 1/4-delar 1 msk grovskuren kapris (antingen bär eller vanlig kapris) 6 grovskurna sardellfiléer salt och nymalen peppar efter smak Lägg till i inköpslistan
Stekt makrill med hemgjord pasta och oliver

Stekt makrill med hemgjord pasta och oliver

Putsa makrillen fri från alla ben och dra av det yttersta skinnet. Stek makrillen enbart på skinnsidan i en het stekpanna med olivolja och lite salt tills du ser att fisken nästan är genomstekt
Stekt makrill med krondillsås

Stekt makrill med krondillsås

Vänd makrillfiléerna i vetemjöl och krydda med salt och peppar. 4 portionsfiléer av makrill. 4 portionsfiléer av makrill 1 dl vetemjöl smör, att steka i
Stekt makrill i repris

Stekt makrill i repris

Nu är det dags för garnmakrillen igen. Nu är det dags för garnmakrillen igen. 4 små makrillfiléer. 4 små makrillfiléer. 4 små makrillfiléer. 4 små makrillfiléer
Morfars makrill

Morfars makrill

Stek makrillen på låg värme i smör tills den blir genomstekt. 0,5 makrillfilé. 0,5 makrillfilé 1 kruka färsk dill 3-4 färskpotatisar (lite beroende på storlek) ca 1 msk smör
Stekt Makrill med mandel och spenat

Stekt Makrill med mandel och spenat

makrillfilé à 400 gr kolla att den är msc märkt 200 gr spenat det finns bladspenat i kuber att köpa som är lätta att använda1/2 dl vispgrädde laktosfri och ekologisk1/2 liten gul lök i tärningar50 gr skalad grovt hackad mandelCitronsaftmuskotnötvetemjöl till paneringsalt svartpepparsmör och olja till stekningenDela de tinade filéerna på hälften och vänd dem i vetemjöl. Lägg upp spenaten på ett ungsfast fat arrangera fisken med skinnsidan uppåt ovanpå, avsluta med att strö över mandlaran som du brynt i stekpannan, kör in i ugnen på 160 grader i 5 minuter eller tills makrillen är genomstekt, servera med kokt potatis och veckans sallad. 1 pkt makrillfilé
Inkokt makrill med ättika

Inkokt makrill med ättika

1 kg makrill. 1 kg makrill Lag 1 l vatten 2 msk ättikssprit 12%-ig 3 msk socker 1 msk salt 2 lagerblad 5 vitpepparkorn 10 kryddpepparkorn 3 kvistar dill