makrill

makrill

Inkokt makrill med ättika

Inkokt makrill med ättika

1 kg makrill. 1 kg makrill Lag 1 l vatten 2 msk ättikssprit 12%-ig 3 msk socker 1 msk salt 2 lagerblad 5 vitpepparkorn 10 kryddpepparkorn 3 kvistar dill
Inkokt makrill med dillsås

Inkokt makrill med dillsås

Servera såsen till makrillen med kokt potatis, citronklyfta, sallad och tomat. 2 st makrillfilé. 2 st makrillfilé 4 dl vatten 2 tsk salt 0
Inkokt makrill med kall sås

Inkokt makrill med kall sås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 400 gram makrillfilé 5 dl vatten 5 st vitpepparkorn 2 msk dill 0,5 msk ättika , (12%) 0,8 msk salt 2 dl gräddfil 2 msk persilja , finhackad 2 msk dill , finhackad 0,8 msk salt 1 odefinierad peppar 1 kg potatis 250 gram grönsaksblandning Köp receptet Näringsvärde Kcal
Grillad dillfylld makrill

Grillad dillfylld makrill

Makrillen. Lägg ut folien och salta på den, placera sedan makrillen (två om de är små) på folien och fyll med färsk dill både inne och utanpå fisken
Grillad makrill med potatis och äppelsallad

Grillad makrill med potatis och äppelsallad

Pensla makrillarna med soja och citronsaft. Servera de grillade makrillarna med potatissalladen. Grilla makrillarna på medelvärme cirka 10 minuter på varje sida. 4 makrillar (400-450 gram hel makrill per portion)
Grillad makrill med kapriscitronette

Grillad makrill med kapriscitronette

Salta makrillen ordentligt på den skinnfria sidan. Grilla makrillen hårt med skinnsidan nedåt först. Servera makrillen toppad med kapriscitronette, yoghurtsås och potatis
Stekt makrill med gräddsås

Stekt makrill med gräddsås

Stek makrillen ett par minuter per sida i smör i het stekpanna. Häll såsen över makrillen. 400 g makrillfilé. 400 g makrillfilé smör att steka i salt 3 dl vispgrädde 0
Thomson makrill

Thomson makrill

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg makrill 5 msk olivolja 3 st citron(er) 3 st gul lök(ar) 0,5 msk salt Marinad 2 msk olja 4 st vitlöksklyfta(or) 1 tsk citronpeppar 2 tsk salt Köp receptet
Grillad makrill

Grillad makrill

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 st makrill , Färska 3 msk röd chilifrukt , finhackad 3 msk vitlöksklyfta(or) , finhackad 3 msk ingefära , färsk hackad 2 msk ketchup , Heinz 1 tsk kokosfett 1 tsk salt 1 msk limefrukt(er) , Saft 1 odefinierad olja 1 odefinierad salt Köp receptet
27 Juni Makrill

27 Juni Makrill

Dax att prova grilla makrill, med lite potatissallad och vanlig sallad till. Super gott
Hel makrill på grill med kryddhett smör och pepparrotspotatis.

Hel makrill på grill med kryddhett smör och pepparrotspotatis.

Vi har tidigare frestat er med helgrillad makrill med färsk koriander- och chilidressing. Helgrillad fisk blir härligt saftig och här har makrillen fått smak av ett riktigt hett kryddsmör som är smaksatt med cayennepeppar, koriander, rökt paprikapulver, senapspulver och tabasco
Nyfångad Makrill

Nyfångad Makrill

På Resö finns det gott om Makrill. Sen mumsade vi på nyfiskad, nyrökt makrill. När Johans bror (kallar sig gärna storfiskaren) och hans dotter Tindra, var ute och fiskade en dag fick de ca 50 st makrillar (av olika storlekar)