Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Stek köttfärsen med lök och krydda med tacokryddan. Detta recept har vi inte testat innan, men det blev gott fast jag skulle nog vilja haft lite mer smak på den, så nästa gång får det nog bli mer kryddat, kanske tacosås till eller lite jalapenos i creme fraicheröran
Vi hade kvar en liten skvätt köttfärssås som jag drygade ut med lite crème fraiche och kryddade lite extra medchilisås och simsalabim hade jag ett lager fyllning klart
Paneradfiskmed kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Servera såsenkylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Det vill säga tunnbröd fyllda med sallad, tomat, gurka, fiskpinnar och så den här goda såsen. Låt gärna såsen stå och dra till sig en stund innan servering
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Krydda och salta fisken och doppa den först i ägget och sedan i ströbrödet ev. Servera med ris eller potatis, den kalladillsåsen, kokta morötter och gröna ärter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.