Häll ner i pajskalet. Här kommer ett recept på matpaj med rökt skinka som grund. Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, degen ska täcka botten och kanter. Nagga botten med en gaffel och ställ i kylen i cirka 15 min
Servera med en god grönsallad. 1140 g hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami. 1Pajdeg 100 g smör 1 dl riven ost 3 dl vetemjöl 3 msk kallt vatten Fyllning 500 g nötfärs 140 g hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami. Nagga pajskalet och förgrädda 10-15 min i 200 grader. Bred ut röran i pajskalet, strö över ost och gratinera 15 min i 225 grader
Smält smöret och blanda med brödet. Tryck ut brödsmulorna i botten på en pajform med löstagbar botten. Finhacka matjessillen och blanda med lök, crème fraiche, gräddfil, gräslök och dill
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Det är lätt att göra en egen räksallad eller västkuströra som smakar precis som den du köper över charkdisken
Pajskal lchf – Pajskalmed pofiber. Passar bra att fylla med chokladkräm, eller göra limepajer av. Du kan till och med grädda innan du fryser det om du vill ha det kallt vid servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.