Fajitas – enkelt och gott recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 gr kycklingfilé
  • 12 krossade vitlöksklyftor
  • 11 röd paprika i strimlor på längden
  • 11 grön paprika i strimlor på längden
  • 11 gul lök skuren i tunna båtar
  • 18 tortillabröd
  • 1 rapsolja att steka i
  • 11/2 lime
  • 1 kryddblandning (se nedan)
  • 1 guacamole (se nedan)
  • 1 salsa (se nedan)
  • 1 gräddfil
  • 1 salladsblad
  • 1 riven ost
  • 12 tsk chilipeppar
  • 11 tsk paprikapulver (gärna rökt)
  • 11 1/2 tsk spiskummin
  • 12 tsk torkad oregano, finfördelad mellan handflatorna
  • 11/2 tsk koriander
  • 11/2 tsk salt
  • 11/2 tsk råsocker
  • 1 nymald svartpeppar
  • 12 avokado
  • 11/2 vitlökslyfta, riven
  • 11/2 lime, juice av
  • 1 salt och nymalen peppar efter smak
  • 120 mogna minitomater, tex romanticatomater
  • 11/2 finhackad rödlök
  • 11/2 vitlöksklyfta, riven
  • 11 lime, juice av
  • 11/2 grön chili, finhackad
  • 1 en bunte koriander, hackad
  • 1 salt och peppar efter smakBörja med att göra salsan genom att blanda samman alla ingredienser väl. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
  • 1 Blanda alla ingredienser till kryddan.
  • 1 Till guacamolen, dela avokadon och ta ut kärnan. Skala och lägg på en skärbräda. Mosa med en gaffel och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  • 1 Strimla kycklingfilé i tjocka strimlor på längden. Stek i väldigt varm panna, gärna gjutjärn, tillsammans med paprikan och löken. Stek i 5 minuter och strö sedan över kryddan och låt steka i ytterligare 2 minuter under omrörning. Ta bort från plattan och pressa den halva limen över.
  • 1 Ställ fram den varma pannan med den rykande varma kycklingen, tortillabröd, guacamole, salsa, gräddfil, salladsblad och riven ost och låt alla själva göra sin egen fajita vid bordet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.