1 vaniljglass
eller lättvispad grädde1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggulorna och ägget en i taget under vispning. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten.3. Skala äpplena och skär dem i klyftor. Vänd runt klyftorna i kanel, går lätt om du blandar alltsammans i en plastpåse. Tryck ner klyftorna i degen.4. Smörj och kokosbeströ en form cirka 24 centimeter i diameter, med avtagbar kant. Fördela smeten i formen och tryck ner äppelklyftorna ordentligt.5. Grädda på andra falsen nerifrån i ugnen cirka 20 minuter tills kakan stannat på ytan. Förbered under tiden marängen.6. Kokosmaräng: Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en fluffig maräng. Vänd ner kokosflingorna men spara ett par matskedar. 7. Fördela kokosmarängen över den halvgräddade kakan och strö över de sparade kokosflingorna. Fortsätt grädda på andra falsen i ugnen 15–20 minuter eller tills kokosmarängen har fått fin färg. Låt svalna.
Kanelmazarin – äppelkaka bröad med ströbröd och kanel med äppelklyftor i botten under ett täcke av mandelsmet bestående av sötmandel, bittermandel, mycket smör, socker, ägg, en skvätt mjölk samt smaksatt med vanilj slutligen pudrad med kanel
Servera gärna med vispad vaniljgrädde. 1kanel Smöra en liten ugnsfast form eller kakform, vispa ihop två ägg med 1 1/2 dl socker i en bunke, blanda med 1 1/2 dl vetemjöl och häll över i formen. 1Fördela sedan äppelklyftor (med skalet på eller utan) över hela smeten, strö över lite socker (och kanel om du vill) och skiva sedan lite smör över alltihop (eller droppa flytande smör/rapsolja)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.