Oftast när jag bakar bröd använder jag receptet på mina frölimpor men den här gången hade jag väldigt lite kokosnötsmjöl hemma så jag gjorde om receptet lite
Vi äter oftast paj utan skal sedan vi började med LCHF-kost, dels för att det går mycket fortare att göra men också för att Algot aldrig har varit särskilt förtjust i pajskal
Jag utgick från ett recept jag hittade på Mat & Hälsa. LCHF BRÖD1 limpa6 ägg250 g keso1 dl hasselnötsmjöl2 dl mandelmjöl0,5 dl pumpafrön0,5 dl solrosfrön0,5 dl sesamfrön2 tsk chiafrön2 tsk hela psylliumfrön1 tsk salt2 msk fiberhusk2 tsk bakpulver1. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda på nedersta falsen i 175 grader i ca 75 - 80 minuter
Igår gjorde vi denna smulpaj med äppel som eftermiddagsfika. Äppel är väl inte riktigt att betrakta som LCHF egentligen, men äter man LCHF men med lite naturligt säsongsätande så kan det få slinka ner några på hösten
Häll ut på en plåt och strö lite sesamfrön över. lchf,. 3 ägg125 g keso1 msk olja utan smak (vanlig eller kokos)4 msk mandelmjöl3 msk kokosmjöl1 msk fiberhusk2 tsk bakpulver 1 nypa saltSätt ugnen på 200 grader. lchfbröd 3 ägg
Titta på knäcket när det gräddas och ta ut när det börjar få färg. Jag äter mitt fröknäcke gärna med en tjock skiva brieost på men det är gott att äta med bara lite bregott på också
Lite ruccolasallad med paprika gjorde rätten komplett. Nästa steg blev att, filén och den kalla marinaden åkte ner i en gjutjärnsgryta, och fick koka där på svag värme,
Vi blev bjuda på denna goda lchf rätten i Lördags. Bryn fläskfilén på hög värme i en gryta. Äter man lchf kan man servera shiritakinudlar och en god sallad
Fördela blandningen i det förgräddade pajskalet och strö över resten av osten. Själva fyllningen är från ett recept jag tidigare lagt upp här på bloggen, men man kan ju fylla pajen med precis vad som helst
Nu kanske det är han som får baka den även nästa gång, eftersom han gjorde det så bra. Rör ihop philadelphia, pressad lime och 1/3 av limeskalet och bred sedan på kakan
Det blir en stöddig limpa som väger en bit över kilot och påminner ganska mycket om ett sådant där klassiskt tyskt rågbröd med hela kärnor – rejält med tuggmotstånd alltså
Att låta den gå på svag värme under en längre tid, gör att vitkålen blir mjuk och fin. Frestelsen också blir på så sätt inte bränd på ytan, trots att det är ost ovanpå den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.