Den bästa köttfärspajen någonsin
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1100 g smör
  • 11 dl riven ost
  • 13 dl vetemjöl
  • 13 msk kallt vatten
  • 1 Fyllning
  • 1500 g nötfärs
  • 1140 g hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami. Ursprunget är Lätt & rökt (en sorts bacon, från Lithells) men det har slutat tillverkas
  • 1 Ca 200 g champinjoner (1 liten burk)
  • 11 liten purjolök
  • 12 pressade vitlöksklyftor
  • 11 tsk salt
  • 1½ tsk vitpeppar
  • 12 ½ msk soya
  • 13 msk tomatpuré
  • 12 dl crème fraiche
  • 12 dl riven ost att strö ovanpå
  • 1 Pajdeg 100 g smör 1 dl riven ost 3 dl vetemjöl 3 msk kallt vatten Fyllning 500 g nötfärs 140 g hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami. Ursprunget är Lätt & rökt (en sorts bacon, från Lithells) men det har slutat tillverkas Ca 200 g champinjoner (1 liten burk) 1 liten purjolök 2 pressade vitlöksklyftor 1 tsk salt ½ tsk vitpeppar 2 ½ msk soya 3 msk tomatpuré 2 dl crème fraiche 2 dl riven ost att strö ovanpåBlanda snabbt ihop pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i pajform. Nagga pajskalet och förgrädda 10-15 min i 200 grader. Fräs köttfärsen och purjolöken, lägg i baconbitarna. Tillsätt champinjoner och fräs ur vätskan. Tillsätt kryddor, tomatpurén, soyan och pressa i vitlöken. Låt det småputtra. Tillsätt crème fraichen och smaka av. Bred ut röran i pajskalet, strö över ost och gratinera 15 min i 225 grader. Servera med en god grönsallad. Tips! Detta blir en vanlig pajstorlek men om man vill göra en långpannepaj (och det vill man!) gör man 3-4 satser deg (3 satser blir ett tunt skal och 4 satser lite tjockare) och dubbel sats av fyllningen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.