Pajskalet är en variation på gammalt tema - då jag hade blandade bönor i pajskalet. Jag har sedan dess gjort bön- och kikärtspaj flera gånger med lite olika mjöl och lite olika fyllningar
Kycklingpaj var det alltså idag - ett glutenfritt pajskal och med mexican chili crème fraiche i. Idag var det kycklingpaj på menyn här hemma - vi skriver en månadsmeny med vissa angivna teman som vegetariskt på lördagar, fisk på tisdagar och Märtas dag på torsdagar
Glutenfri ost & skinkpaj med soltorkade tomater och paprika på bovete. Det här bovetepajskalet blev riktigt gott och givetvis är det just en sån måltid - så jag gör mitt bästa för att försöka komma ihåg hur det var
Vi vill inte på långa vägar ta åt oss äran att ha kommit på receptet själva utan pajfyllningen har vi hämtat hos Sandra och pajskalet är signerat paret Mårtensson
Denna gång fick det dessutom bli med ett glutenfritt pajskal som visade sig vara riktigt smarrigt, men något annat kunde vi inte tänka oss när vi lånade det receptet från våra rara bloggvänner Anki och Håkan i ”Mårtenssons kök”
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.