Äntligen har jag fått ihop en pajdeg utan gluten som smakar bra och som håller ihop. Smält smöret och blanda det snabbt med havregryn, majsmjöl och salt
En superenkel och helt vansinnigt god glutenfripajdeg gör jag med mandelmjöl och smör. Den blir verkligen sådär perfekt krispig och frasig och smakar betydligt mer än ”vanlig pajdeg”
Det här är ett jätte bra recept på pajdegDet här behöver du210 gr mjölmix (lailas glutenfria använde jag)om du inte har våg så skall du ta 3½ dl1 tsk salt150 gr smör2 msk kallt vattenGör så här. Blanda smör mjölmixen och salt i en bunke, använd gärna maskin om du hartillsätt det kalla vattnetDegen är väldigt kladdigLägg degen i en pajformDet går inte att trycka ut degen för hand så jaganvänder en bred smörkniv för degen kännssom bredbart smörNär du fått till degen så låter du den vila i kylen i 30 minEfter 30 min förgräddar du den i 10 min200 grader i mitten av ugnen, nagga bottenmed en gaffel innan du ställer in den i ugnenSen är det bara att fylla med valfri fyllningLYCKA TILL MED EN GOD PAJ 210 gr mjölmix
Pajskalet blev vädligt gott och jag kommer absolut att göra det fler gånger. Nu ville jag i alla fall testa en paj med skal och hittade det här receptet som jag sett att många använder
På bilden har jag fyllt pajskalet med päron, chèvre och karamelliserad lök. Medan jag till den söta pajdegen även tar mandelmjöl väljer jag här att hålla mig till durra och komplettera det med rismjöl
Glutenfri ost & skinkpaj med soltorkade tomater och paprika på bovete. Glutenfritt,. Det här bovetepajskalet blev riktigt gott och givetvis är det just en sån måltid - så jag gör mitt bästa för att försöka komma ihåg hur det var
Glutenfrittpajskal. Vi vill inte på långa vägar ta åt oss äran att ha kommit på receptet själva utan pajfyllningen har vi hämtat hos Sandra ochpajskalet är signerat paret Mårtensson
Denna gång fick det dessutom bli med ett glutenfrittpajskal som visade sig vara riktigt smarrigt, men något annat kunde vi inte tänka oss när vi lånade det receptet från våra rara bloggvänner Anki och Håkan i ”Mårtenssons kök”
Att använda majsmjöl gör brödet glutenfrittoch kan därför ätas av alla. Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.