Eftersom kockan i familjen är krasslig blev det thaimat per take away igår. M tog kyckling i röd curry och för mig blev det en väldigt enkel rätt med stekt ris, kyckling och ägg
Ingredienser Portioner. 4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Ja detta blev så gott. Enkelt, snabbt och perfekt som lunchlåda. Här hemma blev det inte över mycket. Ofta när jag är sugen på lite asiatisk då blir det ofta stekt ris med kycklingfile
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Värm lite matolja i en wok eller stekpanna, stek broccolin och paprikan i ca 5 minuter på mellanvärme
Hetta upp en stekpanna med smöret och vitlök. Lägg i räkorna och stek dem ett par minuter. Tillsätt rödlöken, morötterna, majskorn, ärtorna, tomater och äggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.