Ingredienser Portioner: 4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Servera grytan tillsammans med nykokt ris. Smaka av med salt, peppar, lime och fond. Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt fond, kokosmjölk och chilisås
Skär kycklinginnerfileerna i bitar och bryn dom med fisksås och svartpeppar som krydda. Bryn dom skivade morötterna tillsammans med purjon och pressade vitlöksklyftorna
Servera kycklingenmed jordnötssåsen, krispiga grönsaker, koriander och ångande varmt ris. Häll på sojan i pannan och låt fräsa med till den gett färg och smak åt kycklingen
Servera med osaltat Basmatiris. Det här kan nog vara den godaste kinarätten som vi någonsin har ätit och den slår det mesta vi har varit med om när vi käkat ute på kinakrogar, är ni som oss galen i det asiatiska köket så kommer ni också tycka att det är helt fantastiskt gott
Låt lingonen åka med de sista minuterna. Putsa kycklinglårfiléerna och skär varje filé i två bitar. Rör ner hackad persilja, smaka av med salt och peppar och servera med pressad
När riset är färdigt så blandar du ihop den med den stektakycklingen i en stor skål. Medan du steker upp kycklingen så puttrar curryriset i sin kastrull och härliga dofter sprider sig i köket
Smaka av med salt och ev. Lägg i hälften av pastan och därefter kycklingfräset, skeda sedan över tomatsås, strö i hälften av mozzarellabitarna och klicka i ricottan fördelad jämnt över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.