Värm upp en stekpanna med oljan, vitlöken och chili. Tillsätt kokt ris, salladslöken, ostronsåsen, sojan, sockret och stek dem 2-3 minuter. 250 g kokt ris
Vänd ner det kokta riset. Vänd ner dem i pannan medräkor och grönsaker, rör ut intensivt. Allt ska se ut som en lite trådigare, torrare äggröra med fyllning
Använd gärna ris som blivit över från gårdagen. Snabbstek vitlöken i ganska rikligt med olja. Tillsätt chilisås, soja, bacon, morot, ärtor, omelett och räkor
Under tiden som riset kokas, skalas räkorna. Grönsakerna ska behålla sin krispighet. Vissa är milda, med smak som en paprika och går utmärkt att hacka ner rå i en sallad
Servera det stektarisetmed skalade räkor, lime och lite persilja. Extra mättande blir denna maträtt tack vare de uppvispade äggen som rörs ner i det stektariset, hela sex stycken ska ner i grytan
Smaka av med salt och peppar. 2 Tillsätt riset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja. Till servering 1 Stek äggen i olja, med löd gula eller vändstekt. 6 dl kokt basmatiris
4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.