4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
Servera med ugnsrostad sparrispotatis, mâchesallad och tomater. sparrispotatis. Skär fisken i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Lägg den stekta spenaten ovanpå och vik sedan över smördegen. Fräs babyspenaten i smör med en pressad vitlöksklyfta, klippt persilja och äppelcidervinäger
4 Fiskgratäng 600 g koljafilé eller torskfilé 2 tsk salt 2 krm finmalen vitpeppar 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig) skalet av 2 lime 1 tsk sambal oelek Tillbehör 4 port ris 2 lime delad i klyftor Wokade grönsaker 2 msk rapsolja 300 g strimlad pak choi 250 g broccoli (i mindre bitar och buketter) 2 strimlade salladslökar 2 krm salt 1 krm finmalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Fluffa upp risetmed en gaffel och blanda ner pistagenötter och sesamfrön. Servera mednötriset. Skölj riset noga i kallt vatten och koka det enligt anvisning på förpackningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.