Dagens middag blev jättegod, testade en kycklinggratäng som tillagas "allt-i-ett" medris i botten. Även Kiron som ibland kan vara kräsen över ris tyckte det blev så gott med såsen och riset
Servera kycklingenmedris och grönsaker. Servera detta medris och grönsaker. Riset kan självklart bytas ut mot kokt potatis eller pasta om man föredrar det
4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
250 g kycklingfilé. 1 msk kycklingfond. 250 g kycklingfilé 1 msk smör eller margarin 0. 5 st citron skal och saft 1 msk kycklingfond 0. 5 dl hackad persilja salt och peppar Servera med
Bryn kycklingen i smör, lite åt gången, så den får färg på båda sidor men ej blir genomstekt. Häll över grädde, sambal och tomatpuré, krydda med timjan, oregano och basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.