Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
I söndags blev det fisk till middag. Kantarellkrämen till blev verkligen pricken över i. Nu funderar jag på lämplig maträtt till imorgon då det är min tur den här veckan att laga mat
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina laxen. 2. Potatis. Skölj potatisen och dela den på mitten. Lägg på en ugnsplåt och tillsätt olja samt salt efter smak
Snabbgrava laxen innan den åker in i ugnen och du får en ovanligt saftig och smakrik fiskfilé. Lägg till den goda gräslökssåsen och fredagskvällen är räddad – eller semesterkvällen, eller festkvällen…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.