Sätt ugnen på 150 grader. Ringla olja i en ugnsform. Hacka örterna och strö salt och örten på laxen. Baka laxen i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och låt vila ca 10 minuter. Potatissallad
Skrubba potatisen ren. Lägg potatisen i en kastrull och häll på vatten, salt och dill. Ta vatten 2 tsk salt per liter vatten. Koka upp och låt koka i 15-20 minuter tills potatisen är mjuk hela vägen igenom. Skär sparrisen i 4 cm långa bitar. Ta bort den nedersta delen som kan vara lite träig ca 2 cm. När det är några minuter kvar på potatisen tillsätt sparrisen. Häll av och blanda med spenat, fetaost, gräslök, olja och peppar. Rör ihop ingredienserna till senapssåsen och servera till laxen och potatissalladen.
Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén från ochmed i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
Ingredienser Laxbiffar 4 st laxfiléer 1 st Ägg 1 st hackad gul lök 1 st lime - rivet skal och saften 1 st urkärnad röd chilipeppar 1 tsk Salt 1 krm svartpeppar Smör Limeaioli 2 st pressade vitlöksklyftor 1 msk limesaft 1 msk dijonsenap 1 st helt ägg 2 dl neutral rapsolja 1 tsk rivet limeskal salt & peppar Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.