Örtlax och ljummen potatissallad med sparris
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g laxfilé utan skinn
  • 10,5 tsk salt
  • 11 dl persilja, hackad
  • 11 dl körvel, hackad
  • 11 dl basilika, hackad
  • 11 citron
  • 1 lite olivolja
  • 11 kg färskpotatis
  • 1 salt
  • 11 dillkvist till kokning
  • 12 buntar grön sparris
  • 1300 g smulad fetaost
  • 165 g spenat
  • 11 dl gräslök, finhackad
  • 1 smakrik olivolja
  • 1 nymalen svartpeppar
  • 12 dl crème fraiche
  • 12 msk grov dijonsenap
  • 11 msk sötstark senap
  • 1 Örtbakad lax800 g laxfilé utan skinn 0,5 tsk salt 1 dl persilja, hackad 1 dl körvel, hackad 1 dl basilika, hackad 1 citron lite olivolja
  • 1 Potatissallad1 kg färskpotatis salt 1 dillkvist till kokning 2 buntar grön sparris 300 g smulad fetaost 65 g spenat 1 dl gräslök, finhackad smakrik olivolja nymalen svartpeppar
  • 1 Senapsås2 dl crème fraiche 2 msk grov dijonsenap 1 msk sötstark senapÖrtbakad lax
  • Sätt ugnen på 150 grader. Ringla olja i en ugnsform. Hacka örterna och strö salt och örten på laxen. Baka laxen i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och låt vila ca 10 minuter. Potatissallad
  • Skrubba potatisen ren. Lägg potatisen i en kastrull och häll på vatten, salt och dill. Ta vatten 2 tsk salt per liter vatten. Koka upp och låt koka i 15-20 minuter tills potatisen är mjuk hela vägen igenom. Skär sparrisen i 4 cm långa bitar. Ta bort den nedersta delen som kan vara lite träig ca 2 cm. När det är några minuter kvar på potatisen tillsätt sparrisen. Häll av och blanda med spenat, fetaost, gräslök, olja och peppar. Rör ihop ingredienserna till senapssåsen och servera till laxen och potatissalladen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.