Koka matvete enligt förpackningen (ta gärna med lite grönsaksbuljong). Elsie har fattat det här med hur man kan lägga fram saker, att det finns sätt att få ett ja där det vanligtvis blir nej
Toppa salladenmed sockerärter och päronskivor. Lägg salladen på tallrikar eller ett stort uppläggningsfat och fördela matvete, fänkål, salladslök och lax
Blanda den med dressingen. Om du använder bönor från burk - spola dem i kallt vatten. 2 tsk italiensk salladskrydda. Dressing1 msk vinäger 1,5 msk vatten 1,5 msk olja 2 tsk italiensk salladskrydda 0,5 dl fint skuren eller mixad persilja, basilika eller annat kryddgrönt salt peppar
Avsluta med att ringla lite olivolja limone över salladen och krydda med havsalt. För mina recept idag kommer mest att innehålla sallad, grönsaker och matvete
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Är du misstänksam mot korv i sallad, så gör en Salade de Lyon med rökt bacon istället. Eller också gör man en god sallad och dukar fram den på balkongen eller uteplatsen – och njuter av smakbrytningen mellan senapsvinägretten och den rökta korven
Idag har jag prövat mig på en matig sallad, blev riktigt gott om jag får säga det själv. Blanda matvete och grönsaker, utom spenaten, med ost, olja och vinäger
Jag har verkligen fått dille på goda sallader. Till en portionca 1 dl kokt matvetenågra färska champinjoner, skivade och frästa i lite olja - krydda med salt och pepparen bit av vardera palsternacka, morot, rödbeta, paprika och squash – skurna i bitar och rostade i ugnen med lite olja och krämig balsamvinägerlite strimlad rödlökca 1 dl stora vita bönor½ avokado skuren i bitarfärsk bladspenatlite pressad citronLägg upp allt på en tallrik och njuuut. ) ca 1 dl kokt matvete
Igår kväll slängde jag (nästan bokstavligt talat) ihop en chèvre chaud (dvs gratinerad/stekt chèvre) och till den enkel, klassisk salladmed dijondressing och så krutonger från en överbliven baguette
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.