Två gånger under den gågna helgen har vi frossat på sallad toppad med kallrökt lax och avokado. Med gräddfil, lite pressad citron, riven pepparrot, salt och peppar får man en god "vit" dressing
En bit äter vi nu och en bit läggs i frysen och sparas till julafton. Eller är du som jag och blandar både kallt och varmt i en salig röra på tallriken
Halvera avokadon, ta bort kärna och skal. En snabb och god förrätt till söndagsmiddagen. Blanda ihop pesto och crème fraiche ochsmaka av med salt och peppar
Fullt ös på jobbfronten, inskolning på både ny skola för Elsie och nytt dagis för Bibbi, boklansering med mässor och grejer och så åker vi kors och tvärs för att hitta vårt gölliga sommartorp
Det är inte direkt så att inspirationen flödar när jag tänker på laxfilé. Det kändes faktiskt som att paneringen bidrog till att skydda laxen från att bli överstekt
"Laxen är även väldigt god tillsammans med kokt färskpotatis, romsås och en härlig grönsallad. Koka sedan upp fiskfonden tillsammans med vinet, vitpepparn och lagerbladen, krydda över laxen med örtsaltet och den krossade rosépepparn
Kör till en slät dressing ochsmaka av med en nypa salt. Jag har dekorerat med en kvist färsk körvel. Fördela ut lax, gulbetor och avocado på tallrikarna
Tillsätt ris och låt fräsa med någon sekund. Fler recept av Saras Smaker hittar du här. När sedan riset är klart blandar du i spenaten och den rivna osten
Ikväll gjorde jag en fräsch sallad med bla rökt lax, räkor, sparris och avocado. Till salladen gjorde jag en pepparrotsdressing som du hittar receptet på här
Släng några pinjenötter i pannan och låt dem rosta i någon minut medan du attackerar din avokado. Om du liksom jag tycker att det kan få lov att vara lite tjusigt även på lunchen gröper du ur små kulor med en tesked eller ett litet kuljärn, annars duger förstås vanliga bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.