Kokt kyckling:1 hel kyckling 3 lagerblad 3 hela kardemummakärnor 2 hela nejlikor 4 hela kryddpepparkorn 4 hela svartpepparkorn 1 stång kanel 3-4 krm salt
Stekt kött300-400 g grytbitar av nöt olja, till stekning 3 stora potatisar 2 gula lökar 5 champinjoner Biryani-kryddblandning (utom kardemumma) 1 dl sötmandel, kokt 1 dl russin
Blanda yoghurt, citronsaft (från en halv citron), citronskal, salt och olivolja i en plastpåse. Servera kycklingen direkt med den grekiska salladenochtsatsikin
Och det var de sålänge man fyller de med mycket fyllning som jag gjorde. Jag tänkte att om de smakade okej utan kylskåpskyla i några timmar så är de perfekt att ha med som mellanmål
Lägg i potatisen, krydda med timjan, salt och vitpeppar. Servera med brödkrutongerna. Skär bort kanterna på brödet, skär brödet i stavar och stek dem krispiga i smör
Ett recept som jag ”nyupptäckte” i somras var den gamla klassiska grekiska salladen. Bilden ovan är från middagen då jag bjöd våra grannar på nedan nämnda sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.