Häll i en spritspåse, klipp ett ca 1 cm stort hål eller använd en rundtyll & spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper. Vispa ca 4 dl grädde med lite vaniljpulver el vaniljessens + ca 1 msk florsocker. bred på ett jämnt lager över hela marängbottnen & strö på ca 250 g hackade färska jordgubbar
Låt kallna och blanda citronkrämenmed vispad grädde. Garnera med delade jordgubbaroch blåbär. Klicka ut marängsmeten till fyra bottnar på en plåt med bakplåts-papper
Toppa med vispad grädde ochjordgubbar. Koka upp citronsaften tillsammans med skal och socker. Vispa samman rumstempererat smör med socker tills det är ljust i färgen
Årets variant - som jag tjuvstartade med i helgen för att testbaka - är en maräng- och kokosrulle med fyllning av syrlig citronkrämoch vaniljsmakande jordgubbar
Tidigare idag skulle vi få gäster hit till vårt berg och bestämde att det skulle passa bra med de röda bären, de skulle få spela huvudrollsinnehavare i en somrig bakelse
Själv föredrar jag mina jordgubbar tillsammans med en god vaniljglass och lite vispad grädde. Sommarens stora högtid är här ochmed den en hyllning av det svenska
Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.