1 vispad
grädde till serveringFrangipanbotten1. Vispa samman rumstempererat smör med socker tills det är ljust i färgen. Tillsätt mandelmjöl, saffran och sedan äggen ett i sänder. Vispa till en jämn smet och tillsätt sedan sojamjöl och bovetemjöl.2. Slå upp i smörad och bröad pajform och baka i mitten av ugnen på 165 grader i 22-25 minuter.3. Låt svalna i formen.Citronkräm1. Koka upp citronsaften tillsammans med skal och socker.2. I en annan liten kastrull – vispa samman äggulor och grädde.3. Sila ner den varma citronsaften i kastrullen med äggulor och grädde. Vispa kraftigt och ställ kastrullen på spisen på medelhög värme. Fortsätt att vispa kraftigt tills smeten kokar upp. Ta då genast av kastrullen från plattan och fortsätt att vispa ca 30 sekunder. Kyl citroncrèmen något och slå den över frangipanbotten. Låt svalna.4. Toppa med vispad grädde och jordgubbar.
I helgen som var bakade jag en cheesecake med två fyllningar, en bärfyllning och en med smaka av citron, som jag kan rekommendera, både god och lätta att baka
Garnera med skivade eller kvartade jordgubbar. Blanda vetemjöl, kakao och socker gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och kör eller arbeta snabbt ihop till en deg
Låt svalna medan du gör glasyren. Smält smör, häll i mjölk och låt svalna. Tips Variera kokostopping med annat du gillar t ex strössel, krossade salta nötter eller torkade bär
Låt kallna och blanda citronkrämen med vispad grädde. Garnera med delade jordgubbaroch blåbär. Klicka ut marängsmeten till fyra bottnar på en plåt med bakplåts-papper
Servera medgrädde, sylt ochjordgubbar eller annat gott. Härligt med långhelg. Godmorgon, solen strålar här i Skåneland och tidigt i morse blev det en underbar springrunda vid havet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.