Frangipane med citronkräm, grädde och jordgubbar
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • smör
  • 1 socker
  • 1 mandelmjöl
  • 1 sojamjöl
  • 1 bovetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 salt
  • 1 färskpressad citronsaft (ca 1 citron)
  • 1 rivet skal av 1 citron
  • 1 äggulor
  • 1 vispgrädde
  • 1 färska jordgubbar
  • 1 vispad grädde till serveringFrangipanbotten1. Vispa samman rumstempererat smör med socker tills det är ljust i färgen. Tillsätt mandelmjöl, saffran och sedan äggen ett i sänder. Vispa till en jämn smet och tillsätt sedan sojamjöl och bovetemjöl.2. Slå upp i smörad och bröad pajform och baka i mitten av ugnen på 165 grader i 22-25 minuter.3. Låt svalna i formen.Citronkräm1. Koka upp citronsaften tillsammans med skal och socker.2. I en annan liten kastrull – vispa samman äggulor och grädde.3. Sila ner den varma citronsaften i kastrullen med äggulor och grädde. Vispa kraftigt och ställ kastrullen på spisen på medelhög värme. Fortsätt att vispa kraftigt tills smeten kokar upp. Ta då genast av kastrullen från plattan och fortsätt att vispa ca 30 sekunder. Kyl citroncrèmen något och slå den över frangipanbotten. Låt svalna.4. Toppa med vispad grädde och jordgubbar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.