Marängtårtamedlen chokladkräm och färska bär. Blanda ihop det med chokladkrämen så du får en len chokladkräm som är ganska fast (vispa ihop snabbt med elvisp om den blir för lös)
Om man nu inte skulle orka göra marängtårtan som jag tipsade om igår så kan man faktiskt fuska sig till en väldigt god marängtårta genom att köpa färdiga marängbottnar som man fyller med lemoncurd
Anki fick en idé om att baka maränger, något som aldrig lyckats tidigare pga vår gamla dåliga ugn, sen täcka marängerna med grädde, jordgubbaroch sån där kolasås som vi läst om i flera andra bloggar
Öskemålet var marängtårtamed bär, en så kallad Pavlova-tårta. Tänk på att det är viktigt att det inte kommer med något av äggulan när du knäcker äggen och att bunken som du vispar i är ren och torr
Lägg äggulorna i en skål, täck med plastfolie och ställ i kylen. Ta av kastrullen från värmen. Just nu är det inne med vackra tårtor med de mest otroliga dekorationer och figurer i sockerpasta i alla regnbågens färger
Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. ½ l jordgubbar. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå
Bred ut marängen på plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 140 grader i 1 timme och 45. 1 burk med kondenserad mjölk, jag köpte färdigkokt, annars får man koka själv. 2 liter jordgubbar (lägg även jordgubbar emellan dulce de leche och grädden). riven mörk choklad och florsocker ovanpå 4 ekologiska äggvitor. 1 timme och. 1 burk med. 2 liter jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.