Planerar du nyårsdessert så har du här en väldigt god och enkel dessert som du kan göra. Salt kola är en smak som de flesta gillar och i form av en pannacotta blir den len och krämig
) Och lika fort går den också tyvärr. Helg för många innebär också nåt extra gott att äta och då vill jag slå ett slag för denna enkla men ack så goda pannacotta
Skär jordgubbarna i oregelbundna bitar och blanda med limeskal. Jordgubbar. Koka upp grädde och socker. Toppa pannacottan medjordgubbar, mynta och kaksmulor
”Snoppa” jordgubbarnaoch lägg dem i en skål. Skölj limen noga och finriv det yttersta skalet. Mosa jordgubbarna lätt med en gaffel tillsammans med limeskal och socker
Jag och Magnus fick i uppdrag att bjuda på efterrätt i år och valet föll på en riktig storfavorit - Limemarineradejordgubbar med mascarpone - SÅ himla god
Till dessert på nyår gjorde jag chokladmousse på vit och mörk choklad som jag serverade i glas och toppade med limemarineradejordgubbaroch dekorerade med chokladhjärtan
Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottan och hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
Varje fredag och lördag försöker vi att äta lite mysigare mat. Och det blev så fantastiskt gott. Blanda olja, pressad vitlök, skal och saft från en lime, salt & pepper i en skål - rör om och häll i en plastpåse
Melodifestival, god middag och finfin dessert – ungefär så såg gårdagskvällen ut här hemma. Det var riktigt länge sedan jag gjorde pannacotta nu och eftersom att jag hade väldigt mycket vit choklad hemma så tänkte jag att den fick agera smaksättning
Pannacotta är enkelt att göra med gelésocker och med jordgubbar till blev det både lyxigt och gott. Idag har min storebror och hans familj varit här och ätit söndagslunch
Skölj och rensa jordgubbar, skär i skivor. De ska bli lite brända och sjunka ihop. Riv salladsbladen lite och blanda med paprikan, jordgubbaroch dressingen
I dag är det söndag och det har varit en riktigt låååång härlig helg. Jag har pysslat med lite av varje den här helgen, förberett lite för ett par tårtor och grejjat med min älskade lilla surdeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.