Marängrulle med hallon & jordgubbar

mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 13 dl socker

  • 13 msk kallrört marsansåspulver
  • 1
1 dl hasselnötter

  • 13 dl vispgrädde

  • 1100 g hallon

  • 1200 g jordgubbar

  • 1 hallon 
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng.

  • 1 Hacka nötterna och spara hälften. Blanda resten med marsansåspulver och rör ner i smeten.
  • 1
 Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resten av ­nötterna och grädda i ugn 175 ­grader, i 20 minuter. Vänd upp den gräddade bottnen på bakplåtspapper och låt kallna.

  • 1 Vispa grädden och bred över bottnen. Strö på hallon och delade jordgubbar och rulla ihop. Garnera med grädde och bär.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.