Lax med fetaost och spenat i ugnen
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé utan ben, a ca 140 gram styck
  • 1150 gram frusen spenat
  • 175 gram fetaost
  • 11 dl crème fraiche
  • 11 krm salt
  • 10,5 krm vitpeppar
  • 11 msk olivolja eller smörSätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform ca 25-30 cm med olivolja. Lägg i laxbitarna. Tina spenaten i en kastrull eller i mikron. Smula fetaost i en bunke och blanda med creme fraiche, spenat samt salt och vitpeppar. Bred fetaostblandningen över laxen som ett täcke. Grädda laxen i 20 minuter i mitten av ugnen. Förbered önskat tillbehör att servera till din lax med fetaosttäcke.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.