Lax

Lax

Inkokt lax med kokos, röd curry och cashewnötter

Inkokt lax med kokos, röd curry och cashewnötter

4 400 ml kokosmjölk 2 msk färskpressad limejuice 1 tsk red currypaste (röd currypasta) 1 msk färsk riven ingefära 1/2 tsk salt 350 g laxfilé utan skinn 1 liten isbergssallad 4 salladslökar 1 dl cashewnötter 2 dl ärtskott 1 kruka mynta till garnering Lägg till i inköpslistan
Inkokt lax med kall dillsås och ägghalvor

Inkokt lax med kall dillsås och ägghalvor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 bit(ar) laxfilé(er) , ca 150 gr/st, portionsbitar Lag 1 l vatten 4 st lagerblad , 4-5 15 st kryddpepparkorn , 15-20 1 st gul lök 1 st morot 0,5 dl ättiksprit , (12%) 1 msk äppelcidervinäger 1 msk salt 0,5 kruka(or) färsk dill , stjälkarna från dillen som används till såsen Dillsås 1 dl gräddfil 1 dl majonnäs 0,5 msk äppelcidervinäger 0,5 kruka(or) färsk dill , 1 knippe 1 krm salt , krydda efter smak 1 krm peppar , krydda efter smak Tillbehör 4 st ägg 24 st räkor Köp receptet
Lax med potatisfjäll

Lax med potatisfjäll

Skär laxen i fyra portionsbitar och krydda med salt och peppar. Lägg potatisskivorna omlott ovanpå laxbitarna, som taktegel eller fiskfjäll
Lax med kall dillsås

Lax med kall dillsås

1 kg laxfilé salt peppar eller  citronpeppar. 1 kg laxfilé salt peppar eller  citronpeppar. 1 kg laxfilé salt peppar eller  citronpeppar
Lax med täcke

Lax med täcke

700 g färsk fiskfilé (jag valde lax). 700 g färsk fiskfilé (jag valde lax) 2 dl parmesanost, fint riven 2 dl crème fraiche 2 krm cayennepeppar 2 krm paprikapulver salt peppar
Ugnsbakad lax med smörslungad gurka och spenat

Ugnsbakad lax med smörslungad gurka och spenat

Lägg upp laxen tillsammans med potatis och den smörslungade spenaten. Glöm inte att matsortera skal från pepparrot och lök samt rester från dillen för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda laxrätt
Stekt lax

Stekt lax

Salta och peppra laxen. Skinnsidan nedåt först om laxfilén har skinn. Sätt gärna i en termometer om du är osäker på hur du vill ha din lax stekt