Inbakad lax
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 1700 g laxfilé
  • 11 st ägg
  • 1150 g färsk spenat
  • 11 msk smör
  • 1100 g kallrökt lax
  • 11 st äggvita
  • 11 msk grädde
  • 1 salt
  • 12 st schalottenlökar
  • 12 dl vitt vin
  • 12 dl vispgrädde
  • 11 msk kycklingfond
  • 11 msk maizena
  • 12 msk dill
  • 1 potatis
  • 1 ärter
  • 11 st rulle kyld smördeg 700 g laxfilé 1 st ägg Fyllning: 150 g färsk spenat 1 msk smör 100 g kallrökt lax 1 st äggvita 1 msk grädde salt peppar Sås: 2 st schalottenlökar 1 msk smör 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 2 dl vispgrädde 1 msk kycklingfond 1 msk maizena redning 2 msk dill Servera med: potatis kokt ärter Ugn: 200°Fyllning: Fräs spenaten tills vätskan kokat in i en stekpanna med smör. Finhacka den kallrökta laxen och blanda med spenat, äggvita, grädde, salt och peppar.
  • 1 Rulla ut smördegen och lägg på laxen. Bred spenatröran på laxen.
  • 1 Pensla degkanterna med uppvispat ägg och vik upp degen runt laxen så det blir ett tätt paket. Pensla med ägg. Tillaga i ugnen, ca 35 minuter.
  • 1 Sås: Skala och finhacka löken och fräs utan att den får färg i en stekpanna med smör. Tillsätt vin, grädde och fond, och koka i 10 minuter. Mixa såsen slät och koka upp. Red av och smaka av med salt och peppar. Rör i dill. Servera till laxen med kokt potatis och kokta ärter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.