lax

lax

Catarinas lax med gräslökspotatismos, citron- beurre blanc och fänkål

Catarinas lax med gräslökspotatismos, citron- beurre blanc och fänkål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 600 gram laxfilé(er) 1 krm salt , efter smak 1 krm svartpeppar , efter smak 1 msk smör , efter smak Gräslökspotatismos 700 gram potatis(ar) , mjölig 1 dl vispgrädde , 0
Lax med fetaost och spenat i ugnen

Lax med fetaost och spenat i ugnen

Lägg i laxbitarna. Bred fetaostblandningen över laxen som ett täcke. Förbered önskat tillbehör att servera till din lax med fetaosttäcke
Honungslax i ugn

Honungslax i ugn

Lägg laxfiléerna i en ugnsform som inte är allt för stor. Häll såsen över laxen. Servera gärna laxen med klyftpotatis och en kall sås
Lax med parma och salvia

Lax med parma och salvia

Skär laxen i fyra bitar (om hel bit) och gör ett snitt i varje bit. 600 g laxfilé , eller 4 portionsfilébitar. 1600 g laxfilé , eller 4 portionsfilébitar 10 - 12 färska salviablad 1 1/2 dl riven färsk parmesanost salt peppar 8 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinkaSätt ugnen på 175 grader