lax

lax

Grillad lax med sparris och västerbottenssås

Grillad lax med sparris och västerbottenssås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram laxfilé(er) Rubb 1 st citron(er) 1 tsk råsocker 2 tsk kummin, hel 2 tsk fänkålsfrön 1 tsk chiliflakes 1 tsk salt 1 msk olivolja 2 msk Mat & Bak smör Västerbottenssås 0,5 klyfta(or) vitlök 3 dl vispgrädde 75 gram Västerbottensost 2 krm salt 1 krm svartpeppar 0,5 tsk vitvinsvinäger Tillbehör 1 kg delikatesspotatis 250 gram färsk sparris 1 st citron(er) Köp receptet Näringsvärde Kcal
Grillad lax med chilimajo och färskpotatis

Grillad lax med chilimajo och färskpotatis

ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade