Smakrikt och mustigt med hetta. Hacka zucchini, morötter, sötpotatis och paprika. Hacka lök, vitlök och chili och fräs utan att de få färg tillsammans med curryn
Under en av mina bloggrundor snubblade jag över ett spännande recept på en linsgryta, som det av en slump senare visade sig att ovan nämnda vän redan lagar då och då
Förutom att äta riktigt varm mat älskar jag också att tillsätta massvis med värmande kryddor i soppor och grytor, som i den här fantastiskt enkla linsgrytan
Tack kära dill för din förmåga att få all mat att kännas lite somrig, även om curryn och äpplet i den här linsgrytan skriker höst-höst-höst långa vägar
Här har du ett riktigt härligt recept på en smakrik linsgryta. Laga till många och bjud dina vänner på en mysig middag eller frys in och ta fram och värm när tiden är knapp
4 4 port ris 1 rödlök 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk chilipulver 1 msk curry 1/2 tsk kanel 1 msk olja 2 dl röda linser 400 ml kokosmjölk 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1/2 påse salladslök (à 125 g) 250 g körsbärstomater 1/2 kruka koriander salt och peppar 1/2 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Den här linsgrytan, med champinjoner, senap och syltlök, smakade riktigt bra. Vi käkade den tillsammans med färska grönsaker, vanligt kokt ris och en klick vinbärsgelé
– Hacka och skär allt som skall skäras. – Lägg ner köttfärsen och låt den steka på en liten stund. – Smaka av och krydda/späd med mer vatten om det behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.