Ingredienser Portioner: 4 4 port ris 1 rödlök 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk chilipulver 1 msk curry 1/2 tsk kanel 1 msk olja 2 dl röda linser 400 ml kokosmjölk 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1/2 påse salladslök (à 125 g) 250 g körsbärstomater 1/2 kruka koriander salt och peppar 1/2 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Fräs morötter, lök och vitlök cirka 3 minuter tills det blir lätt brynt. Tillsätt paprika och låt den fräsa med ytterligare 3-4 minuter. 2 Rör ner paprikapulver, tomatpuré, kokosmjölk, tomater, buljong, bönor och lagerblad. 4 Smaka av böngrytan med salt och peppar, tillsätt nötter och örtkyddor och servera med ris och bröd (glutenfritt bröd till den som är överkänslig mot gluten). 400 g kokosmjölk. 5 dl hackad persilja eller koriander
Smakrikt och mustigt med hetta. God som het gryta med bröd eller ris en kylig vinterkväll. Tillsätt de övriga grönsakerna, linserna, vattnet, kokosmjölken, de krossade tomaterna och kycklingbuljongen
Balansera med lite fisksås för sälta och smak. Strö rikligt med färsk koriander över. Men i takt med att projekten som påbörjades i sommras börjar färdigställas ska det nog bli lite mer tid över till bloggande
Låt blandningen få lite färg, blanda med färsen, äggen och lite av kokosmjölken. Rensa korianderrötternaoch finhacka, fräs tillsammans med vitlök och finhackad ingefära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.