Ät linsgrytan till (fullkorns)pasta, matgryn eller kokt potatis och en bit bröd. Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat
Toppa gärna linsgrytanmed naturella cashewnötter. Under en av mina bloggrundor snubblade jag över ett spännande recept på en linsgryta, som det av en slump senare visade sig att ovan nämnda vän redan lagar då och då
Vi åt vår linsgrytamed en bit bröd och en klick yoghurt på. Tack kära dill för din förmåga att få all mat att kännas lite somrig, även om currynoch äpplet i den här linsgrytan skriker höst-höst-höst långa vägar
Skär eller bryt blomkålen i mindre bitar, hetta upp en stekpanna och släng i blomkålenmed smör. Blanda runt, smaka av med salt och peppar (samt om du behöver ha i mer kryddor)
Denna goda linsgrytan, med bland annat squash, curryoch kanel, var enkel och snabb att röra ihop. Vi serverade grytan med couscous och en klick kryddig äppelchutney (se här)
Servera linsgrytanmedblomkåloch naanbröd. Linsgryta. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, chili, ingefära och vitlök med kryddorna under omrörning
Jag gillar potatis som kokar i grytor med kokosmjölk ochcurryoch det här en variant av det. Jag lagade den ganska mild för att Stella skulle gilla den och det gjorde hon, och det gjorde vi med
Lägg upp ris i skålar och skeda över linsgrytan, toppa anrättningen medblomkålen. Stek blomkålsbuketterna hastigt med smör och sesamolja i en stekpanna, smaksätt med salt och peppar
Det började med ett blomkålshuvudoch slutade med en asiatiskt inspirerad fiskragu. Fräs sedan medblomkålsbuketterna så de tar lite färg, häll över kokosmjölken
Rör ner banan, citron, ingefära och kryddor, låt fräsa med en stund. Servera med en halv avocado. Fräs blomkålsbuketterna en stund i kokosoljan så de får lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.