5 - 6 dl
vatten till kokning (börja med den mindre mängden)
1
svampbuljongtärning
1 msk
grov senap
½ tsk
torkad timjan
1 - 2 krm
grovmalen svartpeppar
2 dl
crème fraiche
1 dl
avrunnen syltlök
salt efter smak
Gör så här
Lägg linserna i ett durkslag och skölj dem under rinnande kallt vatten. Lägg dem sedan i en bunke och häll på kallt vatten så att det täcker plus lite till. Låt dem stå i 30 min
Mixa ihop citrongräs, chili, vitlök och ingefära med olja och vatten till en slät pasta. Häll i linser, kokosmjölk och vatten och smula ner buljongtärningen
Här en version medsyltlökoch champinjoner. Nu i fredags var jag ute tillsammans med en liten handfull av mina gamla kollegor, och det var så roligt verkligen
Fräs champinjonerna med vitlök och gul lök i lite rapsolja, låt champinjonerna få färg. Låt det puttra försiktigt tills såsen får en krämig konsistens, klicka i senapenoch smaka av
Ät linsgrytan till (fullkorns)pasta, matgryn eller kokt potatis och en bit bröd. Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat
Toppa gärna linsgrytanmed naturella cashewnötter. Under en av mina bloggrundor snubblade jag över ett spännande recept på en linsgryta, som det av en slump senare visade sig att ovan nämnda vän redan lagar då och då
Förutom att äta riktigt varm mat älskar jag också att tillsätta massvis med värmande kryddor i soppor och grytor, som i den här fantastiskt enkla linsgrytan
Nej vad säger ni, ska vi inte ta och köra på medsenap till skinkan vi bjöd på igår. Håkan svor lite extra när han steg in i hallen i kväll, det var nämligen han som fick motvind på hemvägen, Anki fick däremot rulla hem i både medvindoch nedförsbacke - somliga har det förspänt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.