Servera med klyftpotatis och tzatziki. Skala och hacka lök och vitlök fint. 5 tsk salt 1 krm peppar 1 msk maizena majsstärkelse 1 st ägg smör eller margarin till stekningSkölj kikärterna väl och låt rinna av. 1Mosa kikärter, lök, vitlök och persilja i matberedare. 1Blanda med salt, peppar, majsstärkelse och ägg till en smet. Forma bollar och platta ut till biffar, 1 cm tjocka. 1Stek i smör 2–3 minuter per sida på medelvärme
Ladda med underhållning i öronen och en vass kniv. Jag ska vara ärlig med dig. Vänd ner pressad vitlök och timjan mot slutet och fräs ytterligare någon minuter innan du häller på tomaterna
Vispa ihop grädde, ägg och krossade tomatermed vinäger och kryddor. Skiva champinjonerna och stek dem i smör i en stekpanna (man kan steka dessa med lök och paprika, men den får godast smak ochmed steks för sig)
Smaka av med salt och peppar. Idag fick det bli vegetarisk chilli con carne med ris. Enkelt att göra och duger bra en vardag då man vill ha nått vegetariskt
Mixa ihop citrongräs, chili, vitlök och ingefära med olja och vatten till en slät pasta. Häll i linser, kokosmjölk och vatten och smula ner buljongtärningen
1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Vi käkade den mumsiga såsen med kokt pasta och lite riven ost. se, skulle såsen smaksättas med sambal oelek, men eftersom jag ville vara lite mer äventyrlig så tog jag chipotlepaste i stället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.