Linsgrytamed morot, paprika ochbroccoliLinsgryta har oförskämt dåligt rykte. Denna är smaksatt med rökt paprikapulver, spiskummin och malda korianderfrön
Koka upp tomaterna med grädde och krydda. Livet består ju mest av vardagar trots allt, och för de allra flesta av oss innebär det både ont om tid och att man måste tänka på slantarna
Både maken, jag själv och lilla I mumsade i oss så det stod härliga till. Jag valde förstås glutenfri pasta, en sort som passar bra till såser och röror av olika slag eftersom den är "hålig"
500 g spaghetti 4 klyftor vitlök 25 g smör 1 broccoli 400 g frysta ärtor 0,25 kruka gräslök 1 dl valnötter 0,5 citron salt peppar 50 g parmesanost olja, att steka i
Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. Tryck ut i en pajform storlek mindre ( inte den största) och förgrädda i 200 grader längst ner i ugnen i 15 min. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccoli och purjolök, smula över ädelosten
Ät linsgrytan till (fullkorns)pasta, matgryn eller kokt potatis och en bit bröd. Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat
Toppa gärna linsgrytanmed naturella cashewnötter. Under en av mina bloggrundor snubblade jag över ett spännande recept på en linsgryta, som det av en slump senare visade sig att ovan nämnda vän redan lagar då och då
Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.