Från min egen blogg

Från min egen blogg

  • 100 Recept
Rågkusar

Rågkusar

Nu har min man knäckt koden genom eget experimenterande. Forma degen till en cylinderformad limpa. Blanda fördegen med 300 g grovt rågmjöl, 300 g fint rågmjöl, 400 g vatten och 15 g salt
Fisksoppa med saffran

Fisksoppa med saffran

När fem minuter återstår häller du i valfria fiskbitar (jag använde torskbitar, laxbitar och lite sea bream)
Manitoba cream surdegsbröd

Manitoba cream surdegsbröd

Det har hänt något med min man. Lägg degen i en oljepenslad bunke och täck med plastfolie. Forma degen försiktigt till en rund "boll" och lägg på bakstenen
Nillas Kitchens bovetebullar

Nillas Kitchens bovetebullar

Blanda ner i degvätskan och kör med degblandaren några minuter. Låt svälla ca 10 minuter. Låt jäsa på plåten under bakduk 75-90 minuter. Grädda i 225-gradig ugn ca 20 minuter. ca 20 minuter
Aubergine med en mustig tomatsås och citronricotta

Aubergine med en mustig tomatsås och citronricotta

Blanda en halv burk ricotta med rivet skal och saften från en halv citron, salt och peppar. Pensla med olja och gratinera i 200-gradig ugn ca 20 minuter, tills de är mjuka. ca 20 minuter
Citronglass med yoghurt

Citronglass med yoghurt

Häromdagen gjorde jag citronglass med yoghurt, en frisk och krämig glass hämtad från Anna och Fanny Bergenströms bok Sött, sweet, dulce
Lammgryta med torkad frukt och rostad bulgur

Lammgryta med torkad frukt och rostad bulgur

Vi bjöd på lammgryta med torkad frukt och rostad bulgur, ett recept från Allt om Mat. Putsa 1 1/2 kilo lammstek eller lammbog och skär i mindre bitar, 2x2 cm. Tillsätt 2 msk tomatpuré, 4 dl torrt vitt vin och låt koka några minuter. Servera tillsammans med bulgur (6 dl okokt) som rostats i en torr panna och sedan kokats med en liter vatten och 2 tsk salt, ca 10 minuter. ca 10 minuter Ros
Franska pilgrimsmusslor

Franska pilgrimsmusslor

Efter ett par minuter tillsatte jag en kvist hackad persilja, lite hackad sommarlök och ca 2 msk hackat vitt bröd
Eves tomattarte

Eves tomattarte

Häromkvällen gjorde jag Eves tomattarte från Drakamöllan. Knåda snabbt ihop till en boll (om möjligt) och låt stå några minuter
Crème brûlée med passionsfruktssås

Crème brûlée med passionsfruktssås

Gårdagens dessert blev en crème brûlée med frasigt täcke tillsammans med en lite passionsfruktssås. Till två portioner rör du ihop tre äggulor med 30 g strösocker
Fröknäcke med svarta sesamfrön

Fröknäcke med svarta sesamfrön

Grädda i 150-gradig ugn ca en och en halv timme (håll lite koll, för värmen kan ju variera från ugn till ugn)
Jonas goda pulled pork

Jonas goda pulled pork

Hemgjord majonnäs blandad med hackad syltlök och så en annan variant med majonnäs blandad med egenlagad ketchup
Mascarponebakade blåbär med lime

Mascarponebakade blåbär med lime

Iza fick själv läsa receptet, separera äggulan från äggvitan och så vidare. Blanda ner rivet skal och saft från en lime, två msk mandarinsaft och en tsk brun farin