Nu har min man knäckt koden genom eget experimenterande. Forma degen till en cylinderformad limpa. Blanda fördegen med 300 g grovt rågmjöl, 300 g fint rågmjöl, 400 g vatten och 15 g salt
Jag tog bort ev brända rosmarinbitar från pannan, fyllde på med 1 dl vatten samt 2 dl vispgrädde. Under påskhelgen åt vi en del lamm, bland annat de här lammracks med ugnsbakade små potatisar och rödlökar, rosmarinsås, karamelliserade endiver och bröd- och valnötskrisp
Mixa nötterna (men spara 1 msk sesamfrön till garnering) tillsammans med 1 tsk dijonsenap, 1 tsk tomatpuré, en liten vitlöksklyfta, 1 msk brun farin, 1 msk japansk soja, 1 tsk sesamolja, 1 msk vitvinsvinäger, saften från en halv pressad lime, 1/2 dl vatten, 1 tsk salt och lite tabasco
Häll i koriander, spiskummin, en tsk nejlika, en msk curry och en halv hackad röd chilifrukt. Mortla 1 msk hela korianderfrön och 1 tsk hel spiskummin tillsammans med två lagerblad. Låt stå och puttra tills kikärtorna är mjuka, ca 40 minuter. 1 tsk hel spiskummin
Det har hänt något med min man. Lägg degen i en oljepenslad bunke och täck med plastfolie. Forma degen försiktigt till en rund "boll" och lägg på bakstenen
Blanda ner i degvätskan och kör med degblandaren några minuter. Låt svälla ca 10 minuter. Låt jäsa på plåten under bakduk 75-90 minuter. Grädda i 225-gradig ugn ca 20 minuter. ca 20 minuter
Blanda en halv burk ricotta med rivet skal och saften från en halv citron, salt och peppar. Pensla med olja och gratinera i 200-gradig ugn ca 20 minuter, tills de är mjuka. ca 20 minuter
Vi bjöd på lammgryta med torkad frukt och rostad bulgur, ett recept från Allt om Mat. Putsa 1 1/2 kilo lammstek eller lammbog och skär i mindre bitar, 2x2 cm. Tillsätt 2 msk tomatpuré, 4 dl torrt vitt vin och låt koka några minuter. Servera tillsammans med bulgur (6 dl okokt) som rostats i en torr panna och sedan kokats med en liter vatten och 2 tsk salt, ca 10 minuter. ca 10 minuter Ros
Gårdagens dessert blev en crème brûlée med frasigt täcke tillsammans med en lite passionsfruktssås. Till två portioner rör du ihop tre äggulor med 30 g strösocker
Iza fick själv läsa receptet, separera äggulan från äggvitan och så vidare. Blanda ner rivet skal och saft från en lime, två msk mandarinsaft och en tsk brun farin