600 g hjortytterfilé. Börja med såsen. Skala lök och rotsaker och skär i mindre bitar. Strimla baconet. Fräs lök, rotsaker, bacon och timjan i smör i en kastrull
Sätt ugnen på 120°. Mal eller stöt kryddorna i mortel med saltet så att det blir ett fint pulver. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt det ligga och dra någon timme
800-1000 g hjortytterfilé. HjortHacka timjan. Salta och peppra hjortfilén, stek den sedan 2-4 minuter runt om i mycket varm panna tills den fått fin färg
Kryddstekt lättrimmad lax med smörslungade morötter och indiska ärtor (4 port). Ja jag har lagt besticken fel… Kryddstekt lättrimmad lax med smörslungade morötter och indiska ärtor (4 port)
600 g hjortytterfilé färsk timjan 1 klyfta vitlök, krossad smör, till stekning salt peppar. 600 g hjortytterfilé färsk timjan 1 klyfta vitlök, krossad smör, till stekning salt peppar
Putsa ankbrösten och snitta skinnet. Mortla kryddorna och klappa in i köttet. Stek på låg värme i en stekpanna med skinnsidan ner så att fettet smälter och skinnet blir krispigt, ca 5 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.