600 g
hjortytterfilé färsk timjan 1 klyfta vitlök, krossad smör, till stekning salt peppar
1 Potatis-
och lökkroketter6-7 mjöliga potatisar 3 bananschalottenlökar (alt 1 stor gul lök) 1 citron, rivet skal vispgrädde, efter behov 2 ägg, till moset 2 ägg, till paneringen 1 dl vetemjöl 1-2 dl pankoströbröd olja, till fritering salt peppar
1 Svampsås1-2
bananschalottenlökar 200 g skogschampinjoner 5 dl vispgrädde salt svartpeppar, nymalen
1 Citrussyrad
lök1 bananschalottenlök 0,5 citron, saften salt
1 st liten gul lök eller 3 st schalottenlökar ca 25 g smör att steka i 200 g kantareller eller annan svamp 200 g färska champinjoner 1 msk kalvfond 3 dl vispgrädde ev
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt skivade champinjoner och låt dom få lite färg. 1 schalottenlök100 g champinjoner1 dl vitt vin4 dl grädde1 msk kalvfondknappt 1 tsk kinesisk sojasalt, pepparFinhacka löken och fräs mjuk i lite smör. Häll på vin och låt puttra ca 3-4 min. Tillsätt grädde, kalvfond och soja och låt puttra ca 10-15 min på svag värme
Skär vitlöksklyftan i två delar och gnid in den stekta hjortfilén med snittytan. Sprid ut palsternacksskivorna på bakplåtspapper, ringla över den kallpressade rapsoljan och salta
Mosa potatisen med en potatimosare – se till att moset är slätt och det inte är några bitar. salt, pepparSkala och koka potatisen i saltat vatten – skär den gärna till bitar så går det fortare att koka
MED TORR- ELLER BOTTENREDNING. 100-200 gram färsk svamp som kantareller, champinjoner, skogschampinjoner, ostronskivling, trattkantareller, Karjohanssvamp - rensad och grovhackad (eller ca 2 dl burksvamp eller förvälld svamp)
Alldeles för ofta - tycker jag idag, inte då - blev det slantad prinskorv och lite lök som frästes i en panna, i med två dl vispgrädde, salt och peppar, ät med pulvermos med ett rått ägg i till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.