Kryddstekt oxfilé med karamelliserade rotfrukter och bearnaisesås
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • oxfilé, (á 150 g)
  • hel vitpeppar
  • hel svartpeppar
  • sardeller
  • färsk rosmarin
  • olivolja
  • vitlöksklyfta
  • salt
  • smör
  • småpotatisar, palsternacka, rotselleri, morötter och kålrot
  • steklök
  • lönnsirap eller ljus sirap
  • paksoy eller mangold
  • schalottenlökar
  • vitvinsvinäger
  • färsk dragon
  • äggulor
  • nymald svartpeppar
  • dragon utan stjälkar
  • 6 personer Ingredienser 6 bitar oxfilé, (á 150 g) 2 tsk hel vitpeppar 2 tsk hel svartpeppar 3 sardeller 2 msk färsk rosmarin 2 msk olivolja 1 vitlöksklyfta 1 tsk salt smör Karamelliserade rotfrukter 1 1/2 kilo småpotatisar, palsternacka, rotselleri, morötter och kålrot 200 g steklök 3 msk lönnsirap eller ljus sirap 2 msk olivolja 1 tsk salt 300 g paksoy eller mangold Bearnaisesås med brynt smör 250 g smör 3 schalottenlökar 3/4 dl vitvinsvinäger 1 tsk hel svartpeppar 4 kvistar färsk dragon 4 äggulor 2 krm salt 1 krm nymald svartpeppar 1/2 dl dragon utan stjälkar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.