Toppa medquinoaochhalloumi. Min sista lunch i Sverige bestod självfallet av halloumi - och min sista middag besod för övrigt av fil samt knäckebröd med ost = drömmen
Men vi är ju överens sedan tidigare - med bacon ochhalloumi är det svårt att misslyckas. Igår grävde vi fram en gammal kartong med röd quinoa som stillsamt och lite sorgset stod och skämdes i de bakre delarna av skafferiet (tillsammans med de torkade bönorna - as IF, liksom
Riv halloumin på rivjärn, blanda med övriga ingredienser, forma till biffar och stek. Jag åt mina med enbart grönsaker, men för er som vill ha potatis till så passar ju det utmärkt också
Toppa sedan med en god tomatsås och väj valfri topping, och grädda igen tills pizzorna är gyllene. 3 dl riven halloumi. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå och dra i minst 10 minuter. Lägg smeten på en bakplåt med bakplåtspapper, forma till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjock. 3 dl riven halloumi
Smaka av med salt och peppar. salt halloumimed gott tuggmotstånd i krämig tomatsås. Skär halloumin i centimetertjocka stavar och morötterna i tunna stavar
Ringla lite olivolja över och dra några drag med pepparkvarnen. Jag är även lite sugen på chokladbollar men de kanske jag väntar med till någon senare helg, vi får se
En krispig men samtidigt seg quinoabarmed massor med nötter och en topping av mörk choklad. Täck en plåt med bakplåtspapper och sprid ut quinan på plåten
Skär halloumi i stavar och stek gyllene i olja (viktigt att de får stekyta). Hacka lök och stek med. Häll på grädde, krossade tomater och buljongtärning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.