1 st liten gul lök eller 3 st schalottenlökar ca 25 g smör att steka i 200 g kantareller eller annan svamp 200 g färska champinjoner 1 msk kalvfond 3 dl vispgrädde ev
Smaka av med salt och peppar. 1 schalottenlök100 g champinjoner1 dl vitt vin4 dl grädde1 msk kalvfondknappt 1 tsk kinesisk sojasalt, pepparFinhacka löken och fräs mjuk i lite smör
MED TORR- ELLER BOTTENREDNING. 100-200 gram färsk svamp som kantareller, champinjoner, skogschampinjoner, ostronskivling, trattkantareller, Karjohanssvamp - rensad och grovhackad (eller ca 2 dl burksvamp eller förvälld svamp)
Det roliga med dagens mat var svampsåsen - en sås min far hade älskat. Alldeles för ofta - tycker jag idag, inte då - blev det slantad prinskorv och lite lök som frästes i en panna, i med två dl vispgrädde, salt och peppar, ät med pulvermos med ett rått ägg i till
Ljus svampsåsmed smak av sherry. ) Strö över mjöl och späd med svampspad och grädde lite i sänder. Var noga med att häll inte på för mycket sherry eller ta för mycket kantarellsvamp om du väljer den svampsorten då det kan bli för kraftig smak
I med grädde, låt bubbla. Salta och peppra efter egen smakI med en skvätt soya. I med bladpersiljan. Smaka av och tillsätt ev lite redning om du tycker såsen är för tunn om den däremot blivit för tjock i ditt tycke, späd med en skvätt vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.