Kladdkaka är aldrig fel, men på sommaren tycker jag det passar bättre med en ljus variant och denna jordgubbskladdkaka är jätte god och underbart enkel att göra
1 st liten gul lök eller 3 st schalottenlökar ca 25 g smör att steka i 200 g kantareller eller annan svamp 200 g färska champinjoner 1 msk kalvfond 3 dl vispgrädde ev
Ljus chokladmousse. Tillsätt den ljusa chokladen under omrörning. Gör likadant med den mörka chokladen och häll den försiktigt över den ljusa chokladen i glaset
Bryn färsen i smöret/oljan och pressa i vitlöken. Riv morötterna grovt. Skiva champinjonerna. Krydda köttfärsen med Oregano och tillsätt champinjonerna och morötterna
Jag använde hälften rårismjöl/hälften durramjöl för en extra ljus färg och neutral smak. Jag använde hälften rårismjöl/hälften durramjöl för en extra ljus färg och neutral smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.