Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte medkaneloch vaniljpulver
Varför inte förvandla favoritreceptet på kalljästa frukostfrallor till en sötare version av deg, och fylla den med godsaker, frågade jag mig själv då jag funderade över vad jag skulle skapa med den sedan gårdagen överblivna jästen
Den traditionella semlan har fått rejäl konkurrens av uppkomlingar som semmelwraps, semmelsmothie, croissemla (Korsning mellan croissant ochsemla) semlor fyllda med nutella, chokladgrädde osv…
När det vankas middag som denna brukar vi gå all in när det gäller tillbehören, kokt brysselkål (och Anki envisas fortfarande med att säga fel och kallar dom istället för broccoli), asiagurkor, rödkål, äppelmos, ättiksgurka, gelé, kokta bönor och naturligtvis sån där skedätarsås
Vispa samman äggulorna med lite mjölk och pensla bullarna försiktigt med blandningen. Mosa inkråmet med elvisp eller i matberedare tillsammans med mjölken
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Använd konserveringsmedel om du vill, jag brukar inte göra det till äppelmos för det går åt i en hiskelig fart här hemma och de gånger jag kokar mycket brukar jag frysa in
Det snurrar en del grötrecept på lchf/paleo-bloggar nu och det vi har fastnat för är en gluten- och laktosfri kokosgröt medkanel som mättar hela förmiddagen
Dessa små saftiga semlor, passar toppen till alla som inte riktigt orkar en vanlig stor semla. Vispa grädden, riv och mjuka upp mandelmassan, lägg ihop och pudra med florsocker
Kanske blir en semla eller två när jag kommer hem istället. Alla semlor är förstås glutenfria men bakade med olika sorters mjöl och sötning, så du kan lätt hitta en variant som passar just dig
Skär toppen av semlanoch gröp ut lite av innandömmet av nederdelen. Som vanligt föreslår jag att du känner dig fram och börjar med en mindre mängd mjöl för att få en fin balans i degen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.