Semlor utan gluten, mjölk och soja
Bak & Mat för alla
Bak & Mat för alla
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl av den mjölkersättning du tål. Vi använder ren havredryck, men rismjölk, sojamjölk, och förstås vanlig mjölk om du tål det går också bra.
  • 2/3 msk husk
  • 50 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 tsk malen kardemumma eller stötta kardemummakärnor
  • 1/2 tsk hjorthornssalt
  • 1 ägg Smält matfettet och häll i den mjölk/mjölkersättning du valt. Ljumma till knappt 37 grader (hellre lite svalare än för varmt)
  • 10 minuter Blanda i hjorthornssalt och den glutenfria mjölmixen efterhand. Här måste du prova dig fram beroende på den mix du valt. Degen ska kännas smidig, blank och kladdig. (En glutenfri deg ska aldrig kännas stå slät och torr som en vetebaserad deg – då blir bullarna torra).
  • 1 1/2 dl fet kokosgrädde.
  • Ta en sked och ta ut den lite fastare kokosmassan, ta även lite av den tunna kokosmjölken som brukar sjunkit ner i botten.
  • 1 pkt luftig visp – både Go

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.