37 grader
och häll den över jästen, rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smöret, socker, ägg och kardemumma. Rör om. Tillsätt mjölet lite i taget tills du får en smidig deg som släpper från bunkens kanter. Var försiktig så att du inte tar i för mycket mjöl. Arbeta degen i maskin ca 10 minuter Låt degen jäsa i bunken under en bakduk ca 30-40 minuter till dubbel storlek. Jästiden beror på hur varm mjölken är och hur varmt degen står. Jag försöker jäsa min deg rätt långsamt och då är det viktigt att mjölken inte är för varm och att degen inte står för varmt tex vid ugnen.
Du behöver ingen ugn, de tar en kvart att göra och dom är väldigt, väldigt goda. Börja med att mäta upp havregryn, vaniljsocker och jordnötssmör i en skål
En väldigt god kola gör du med det här receptet. Tänk på att följa receptet noga för att lyckas. Använd termometer eller gör kulprovet för att veta när kolan är färdig
Lägg ut äppelskivorna i pajskalet, stör över kaneloch häll på fyllningen. Önskar att jag hade ett stort äppelträd så jag kunde göra massor av gott mos och många goda bakverk av den egna skörden
Det är regn, rusk och eländigt. Men inne är det varmt, mysigt och julfrid. Är det inte gott att då sätta sig i soffan framför brasan eller tända ljus och dricka något varmt
Vänd dem då och då så att de inte bränns vid. Snitta en vaniljstång och skrapa ur fröna. Kärna ur äpplenaoch skär dem till cirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kaneloch råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
Ta bort kärnhusen i äpplenaoch fyll hålen med blandningen. Till två äpplen, blandade jag 1dl grovriven mandelmassa men 1tsk nystött kardemumma, 1tsk kanel, 1msk råsocker och en nypa vaniljsocker. Klicka på ca 1msk smör och lika mycket honung på varje äpple
Blanda kanel, ingefära och rårörsocker i en plastpåse, och skaka runt äpplena i blandningen. Nu fick jag i alla fall en omåttlig lust att göra det, och förstärkte pannkakan med bacon och de allra första mogna äpplena
Sikta ihop mjöl, bakpulver, kaneloch salt i en bunke. Vispa ägg och råsocker pösigt tillsammans. Tillsätt äpple, morot, yoghurt och smör till äggblandningen
x Äpple/kanel smoothie toppat med gojibär. ) Äpple. x Hembakat bröd med keso, kokt ägg och örtsalt. Jag fick några smoothietips igår, bland annat denna äpple/kanel smoothie fick jag inspiration till att göra
Den syrliga och enormt vackra harsyran – på bilden en röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
Dessa är helt perfekta att ha med i väskan under dagen och äta som mellanmål. Därav gjorde jag bara någon dag senare nya mellanmålmuffins med samma grund, dock denna gång med en smaksättning av kola/kanel/äpple/morot
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.