Jag har aldrig fått en sån fin deg och så luftiga kanelbullar som med detta recept. Bästa kanelbullereceptet enligt mig, men jag kan ju inte ta åt mig äran eftersom det är JohanSörbergs (domare i Hela Sverige Bakar)
Dag 1200 g tranbär, torkade 120 g russin 120 g gula russin 90 g aprikos, torra och skurna i mindre bitar 90 g körsbär ev 90 g valnötter (byt mot mer frukt om man inte tål nötter) 50 g rom 200 g mörkt muscovadosocker
Efter gräddning smör, rumsvarmt (att pensla brödet med). 500 g svagdricka 700 g vetemjöl 200 g finmalt rågmjöl 150 g mörk sirap 100 g vört, flytande 40 g smör 30 g jäst 20 g salt 5 g malen kardemumma 5 g malen nejlika 5 g malen kanel 5 g malen pomerans 5 g malen ingefära
Pressa ner bottnarna lite så de får plats med ett tunt lager tryffel. 1Servering rostade kokosflakesBlanda kokos med mjölk. Låt stelna i frysen ca 1 h, ta ut mazarinerna ur formen medan de fortfarande är kalla
Svampsoppan får ingen direkt aptitlig färg så håll tillgodo med fyndpåsarna. Jag hittade kantareller på ett ställe och skulle bara kika en sväng längre in och jag fann Karl Johan på Karl Johan
Hacka löken och svetta den i en stekpanna med olja utan att löken får färg. Runda ev av med lite smör. Servera vegetarisk eller med kyckling, lax eller något annat protein till
Då var det fredag igen och då nalkas det en ny intervju i BBQ intervjuserien. Han fixade och trixade med enris och grejer för att det där lilla extra skulle smaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.