Dag 1200 g tranbär, torkade 120 g russin 120 g gula russin 90 g aprikos, torra och skurna i mindre bitar 90 g körsbär ev 90 g valnötter (byt mot mer frukt om man inte tål nötter) 50 g rom 200 g mörkt muscovadosocker
1 Dag
2200 g smör, rumstempererat 150 g vetemjöl 3 ägg [180 g]
500 g svagdricka 700 g vetemjöl 200 g finmalt rågmjöl 150 g mörk sirap 100 g vört, flytande 40 g smör 30 g jäst 20 g salt 5 g malen kardemumma 5 g malen nejlika 5 g malen kanel 5 g malen pomerans 5 g malen ingefära
Fruktkakan bakas varje år till jul i vårt hem. ENGELSKFRUKTKAKA1 st150 g torkade fikon (ca 8 st)1 dl russin15 halverade röda coctailbär3 msk konjak200 g smör3 dl brun farin4 ägg0,5 tsk nejlikor1 krm malen muskotnöt1 msk kanel1 tsk ingefärarivet skal av en citron3,5 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulverGör så här. Grädda i 75-90 minuter i 150 grader i botten av ugnen. Receptet hämtat från Sju sorters kakor 1 st
Grundreceptet till kakan kommer från min svärmor men jag har ändrat lite i det så att det passar vår smak lite bättre (ja, det är mer konjak än i orginalet nu, bland annat)
Bred det ovanpå nöt- och fruktblandningen i kakformens botten. Täck med smör- eller bakplåtspapper med 2 veck i kryss så att kakan kan svälla. kakform, som rymmer 2-2,25 liter
Det här receptet har jag varit sugen på att prova ett tag men inte kommit mig för. Sambon ville engelskheten till trots inte smaka men lilltjejen mumsade i sig
Den här fruktkakan serverades vi när vi beställde Afternoon tea på Kensington palace förra året. Antingen älskar man dem eller så avskyr man dem, dessa fruktkakor som dyker upp vid den här tiden på året
Recept - Jättecookie. Mega-chokladkaka. Recept. Här kommer i alla fall receptet om jag ångrar mig, vilket jag borde - för den var helt fruktansvärt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.