Sörbergs kokosmazariner - se & gör
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 80 g mjölk
  • 1260 g kokosflingor
  • 1380 g strösocker
  • 1280 g smör, rumstempererat
  • 1200 g ägg
  • 120 g vispgrädde 40 %
  • 125 g juice, från ex passionsfrukt, citron eller lime
  • 1150 g vit choklad, finhackad
  • 1 rostade kokosflakes
  • 180 g mjölk 260 g kokosflingor 380 g strösocker 280 g smör, rumstempererat 200 g ägg
  • 1 Tryffeltopping20 g vispgrädde 40 % 25 g juice, från ex passionsfrukt, citron eller lime 150 g vit choklad, finhackad
  • 1 Servering rostade kokosflakesBlanda kokos med mjölk. Tillsätt socker och rumstempererat smör. Avsluta genom att blanda i äggen. Klicka ut smeten i formar, fyll till 2/3. Grädda på 190 grader, ca 8-12 minuter beroende på storlek. Kakorna ska bli gyllenbruna. Låt svalna. Pressa ner bottnarna lite så de får plats med ett tunt lager tryffel. Tryffel
  • Koka upp fruktjuice och grädde. Blanda ner den finhackade chokladen och låt smälta. Spritsa ner tryffeln i formarna, strö över kokosflakes. Låt stelna i frysen ca 1 h, ta ut mazarinerna ur formen medan de fortfarande är kalla.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.