125 g
juice, från ex passionsfrukt, citron eller lime
1150 g
vit choklad, finhackad
1 rostade
kokosflakes
180 g
mjölk 260 g kokosflingor 380 g strösocker 280 g smör, rumstempererat 200 g ägg
1 Tryffeltopping20
g vispgrädde 40 % 25 g juice, från ex passionsfrukt, citron eller lime 150 g vit choklad, finhackad
1 Servering
rostade kokosflakesBlanda kokos med mjölk. Tillsätt socker och rumstempererat smör. Avsluta genom att blanda i äggen. Klicka ut smeten i formar, fyll till 2/3. Grädda på 190 grader, ca 8-12 minuter beroende på storlek. Kakorna ska bli gyllenbruna. Låt svalna. Pressa ner bottnarna lite så de får plats med ett tunt lager tryffel. Tryffel
Koka upp fruktjuice och grädde. Blanda ner den finhackade chokladen och låt smälta. Spritsa ner tryffeln i formarna, strö över kokosflakes. Låt stelna i frysen ca 1 h, ta ut mazarinerna ur formen medan de fortfarande är kalla.
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Stoppa in pajskalet i frysen i 20 minuter. Koka alla ingredienser under omröring i ca 5 minuter. Grädda i ca 15-20-minuter tills den fått en gyllenbrun färg
hallon- eller chokladsås. hallon- eller chokladsåsKlicka på bilden för att spela klippet. 1Din godaste cheesecake. 1Tandpetare Din godaste cheesecake Valfri topping, t
Bortgöring. Tillsätt saltet, öka hastigheten och knåda degen ytterligare 7 minuter till en seg och elastisk deg. Bortgöring325 g vetemjöl 175 g vatten 10 g havssalt
Gör dig inte av med överblivna plastpåsar och tomma PET-flaskor. Dels för att själva processen med att både göra och och baka med den är så trevlig, spännande rentav
Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Mosa potatisen med en elvisp. När potatisen är mosad, tillsätt den varma gräddmjölken i en tunn stråle under vispning
Börja steka i olja för att den klarar högre värme, tillsätt sedan smör för den goda smaken. Stek i 4-5 minuter per sida på hög medelvärme. 2-3 dl panko (japanskt ströbröd). 2 kycklingfiléer, delade 1 dl vetemjöl 1 ägg 2-3 dl panko (japanskt ströbröd) salt och svartpeppar neutral olja, att steka i
Servera burgarna med dina favorittoppings. Forma 4 ganska tunna burgare och stek eller grilla dem, 1-1,5 min eller tills de fått fin färg på båda sidorna
Lägg dem på bakplåtspapper, snitta dem försiktigt tvärsöver och grädda dem sedan i ugnen i ca 30 minuter för stora baguetter och ca 20 minuter för mindre baguetter
Riv grönkålen och lägg bladen på en plåt. Ringla över olivolja och strö på flingsalt. Rosta i ugnen på 150 grader i 15 min (bladen ska mörkna något och kännas krispiga)
Börja steka i olja för att den klarar högre värme, tillsätt sedan smör för den goda smaken. 12-3 dl panko (japanskt ströbröd). Stek i 4-5 minuter per sida på hög medelvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.