Saffransbröd - Johan Sörbergs recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Saffranskoncentrat5 g saffranspistiller 50 g vatten 50 g strösocker 10 g rom, alt cognac eller vodka
  • Saffransdeg500 g vatten 1250 g vetemjöl 200 g strösocker 200 g smör, rumstempererat 70 g jäst 15 g salt 1 ägg 50 g saffranskoncentrat ev 150 g russin, blötlagda 1 h och sen avrunna
  • Fyllning (ta lika delar smör som mandelmassa) mandelmassa, riven smör smaksättning som syltade apelsinskal eller kardemumma
  • Topping ägg, uppvispat ev pärlsocker ev mandelspån
  • Att pensla med efter gräddning sockerlag

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.