Saffranskoncentrat5 g saffranspistiller 50 g vatten 50 g strösocker 10 g rom, alt cognac eller vodka
Saffransdeg500 g vatten 1250 g vetemjöl 200 g strösocker 200 g smör, rumstempererat 70 g jäst 15 g salt 1 ägg 50 g saffranskoncentrat ev 150 g russin, blötlagda 1 h och sen avrunna
Fyllning (ta lika delar smör som mandelmassa) mandelmassa, riven smör smaksättning som syltade apelsinskal eller kardemumma
Topping ägg, uppvispat ev pärlsocker ev mandelspån
Dag 1200 g tranbär, torkade 120 g russin 120 g gula russin 90 g aprikos, torra och skurna i mindre bitar 90 g körsbär ev 90 g valnötter (byt mot mer frukt om man inte tål nötter) 50 g rom 200 g mörkt muscovadosocker
500 g svagdricka 700 g vetemjöl 200 g finmalt rågmjöl 150 g mörk sirap 100 g vört, flytande 40 g smör 30 g jäst 20 g salt 5 g malen kardemumma 5 g malen nejlika 5 g malen kanel 5 g malen pomerans 5 g malen ingefära
Recept - Jättecookie. Mega-chokladkaka. Recept. Här kommer i alla fall receptet om jag ångrar mig, vilket jag borde - för den var helt fruktansvärt god
I Umeå blev deltagarna så pass nyfikna och inspirerade att jag beslutade mig att ta fram ett recept som är så likt traditionellt, svenskt, mjukt tunnbröd som möjligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.