Dag 1200 g tranbär, torkade 120 g russin 120 g gula russin 90 g aprikos, torra och skurna i mindre bitar 90 g körsbär ev 90 g valnötter (byt mot mer frukt om man inte tål nötter) 50 g rom 200 g mörkt muscovadosocker
500 g svagdricka 700 g vetemjöl 200 g finmalt rågmjöl 150 g mörk sirap 100 g vört, flytande 40 g smör 30 g jäst 20 g salt 5 g malen kardemumma 5 g malen nejlika 5 g malen kanel 5 g malen pomerans 5 g malen ingefära
) Nog ordat om mathållning, maggar och etiketter, över till huvudrollsinnehavaren av dagens köksinläggning som alltså är den ack så berömda Västerbottenpajen
En av de bästa pajerna som finns är Västerbottenpaj. Västerbottenpaj. En klassiker som räddar festen. Helt underbar till allt från midsommarlunch till kräftskiva eller julmiddag och fullkomligt oumbärlig på alla typer av bufféer och vickningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.